Vistas de página en total

sábado, 19 de enero de 2013

Alcuentru Asturies-Euskal Herria nel Gaztetxe de Gasteiz



El 2 de marzu va cellebrase en Vitoria/Gasteiz la “Topaketa/Alcuentru Asturies-Euskal Herria”, una xornada nel Gaztetxe de Gasteiz que va recoyer distintes actividaes sociales y culturales rellacionaes con Asturies. Pa facilitar la participación de la xente asturiano nesti alcuentru, ta entamáu un viaxe ida-vuelta del que yá ta abiertu’l plazu d’inscripción.
La “Topaketa/Alcuentru Asturies-Euskal Herria”, ye una xornada sociocultural entamada ente Ixuxú Asturies-Euskal Herria elkartea, el Centru Social La Semiente y el Gaztetxe de Gasteiz. Nella, va haber actos dende pela mañana hasta la madrugada coles mires de dar a conocer distintos aspectos de la realidá asturiana en Euskal Herria y estrechar llazos ente persones y colectivos sociales y culturales de los dos países.
Pasucaisxinta popular, mercadín de colectivos asturianos, una mesa redonda entitulada “Asturies existe y resiste: luchas y movimientos sociales en Asturies” -que va abarcar el movimientu sindical, el de reivindicación llingüística, y el del nacionalismu y la izquierda soberanista-, un conciertu ska del grupu asturianu La Tarrancha y de los donostiarras Skakeitan y una folixa internacionalista, van ser lesactividaes del día.
Bus dende La Semiente
Pa fomentar la participación de les persones d’Asturies nesta xornada, el Centru Social La Semiente entama un viaxe n’autobús. El plazu d’inscripción va tar abiertu hasta’l próximu 24 de febreru –anque los organizadores piden a los y les interesaes que s’apunten cuanto antes pa saber si va facer falta más d’un autobús-, y por un preciu de 20 euros inclúise’l viaxe, la xinta y el conciertu.

L’autobús va salir de L’Entregu a les siete de la mañana del 2 de marzu y va tornar de Vitoria/Gasteiz a les cuatro la madrugada. Pel mediu, van facese paraes en La FelgueraEl Berrón –parada na que se deberíen xubir los y les uvieínes interesaes- y Xixón.
P’acutar plaza hai qu’unviar un corréu a lasemiente@hotmail.com y ha pagase per adelantao en La Semiente los miércoles y xueves de 17.30 a 19.30 o nel Centru Social Sestaferia de Xixón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario